Unibet Jalkapallo Vedonlyönti

unibet-jalkapallo-vedonlyonti2Jalkapallo on vedonlyöjien suosikkikohde

Jalkapallo on tunnetusti urheilulajien kuningas ja monien vedonlyöjien suosikkikohde. Kyseinen laji sisältää päivittäin tuhansittain erilaisia tarjolla olevia Unibet Jalkapallo Vedonlyönti. Monien maiden jalkapalloliigat tarjoavat veikattavaksi huomattavan määrän otteluita, joiden ohella mukaan tulevat ystävyysottelut, eri maiden omat cup-kilpailut, maaottelut, eurocupit ja tietenkin kaikki jalkapallon arvoturnaukset. Ylikertoimet muodostuvat normaalisti siten, että vedonvälittäjä on kertoimia määritellessään reagoinut väärin saatavilla olevaan kohteen kannalta tärkeään tietoon. Vedonvälittäjä saattaa luottaa liikaa joukkueiden tai yksittäisen pelaajan viimeaikaisiin tuloksiin, jotka eivät aina päde seuraavassa tiettyjen joukkueiden kohtaamisessa. Joskus syy parempaan tulokseen saattaa johtua sattumasta, tai jostakin syystä normaalia paremmasta pelivireestä jonkun pelaajan kohdalla. Unibet Jalkapallo Vedonlyönti monet pelit ratkeavat viheltämättömiin taklauksiin, aiheettomiin rangaistuspotkuihin tai liputtamattomiin paitsioihin. Toisinaan myös etukäteen huonommaksi arvioitu joukkue saattaakin yllättää, ja voittaa ottelun.

Jalkapallo-vedonlyönnin paras kohde on usein tasoitusveto

Jalkapallossa suosituin ja usein pelaajan kannalta hyödyllisin kohde on tasoitusveto. Tasoitusvetoihin kuuluvat muun muassa Asian Handicap -vedot, joissa on normaalisti kaksi vaihtoehtoa, ja tasoitus määritellään vedonvälittäjien kertoimia lähellä oleviksi. Otetaanpa esimerkki tasoituksesta. Leicester-Tottenham -ottelussa Tottenhamin tasoitus saattaa olla -1,5, kun taas Leicesterin +1,5, jolloin toinen saa ”ylimääräisiä” maaleja ottelun alkaessa. Pelaajien keskuudessa hyvin suosittu pelimuoto on myös vedon lyöminen ottelun tulevasta maalimäärästä. Kyseisiä vetoja kutsutaan over/under -vedoiksi, joissa lyödään vetoa muun muassa siitä, meneekö ottelun maalimäärä alle vai yli tietyn ennalta asetetun linjan.

  • Pitkäaikaisvedot

Erilaisia jalkapallo-otteluita tarkoin seuraavat pelaajat saattavat kätevästi hyödyntää taitojaan juuri pitkäaikaisvedoissa, jolloin satunnaistekijöiden merkitys pienenee. Käytännössä siis jonkin liigan merkittävin joukkue voi hävitä yksittäisiä pelejä, mutta voittaa kuitenkin liigan mestaruuden.

  • Head-to-Head -pelitapa

Suosittu pitkäaikaisvetojen pelitapa on pelaajien kesken hyvin tunnettu Head-to-Head -menetelmä. Tässä pelitavassa pelaaja voi lyödä vetoa esimerkiksi siitä, kuka tietyn joukkueen pelaajista tai kahdesta joukkueesta tulee sijoittumaan paremmin liigassa, tai mikä hevonen voittaa ensimmäisen lähdön. Pelaajalle voi tulla myös monia etuja, jos toinen joukkueista on ali- ja toinen niin sanotusti yliarvostettu. Unibet tarjoaa pelimarkkinoiden kilpailukykyisimmät kertoimet, jonka lisäksi pelaaja voi seurata livenä useita urheilun suuria tapahtumia Unibet TV:n live-streamien välityksellä.

unibet-jalkapallo-vedonlyonti1

Minkälainen on Asian Handicap -tasoitusveto?

Asian Handicap -tasoitusvedot vähentävät tehokkaasti 1X2-vetojen kolme eri lopputuloksen vaihtoehtoa kätevästi kahteen, ja tarjoavat näin ollen myös mahdollisuuden panoksen osittaiseen palauttamiseen pelaajalle. Käytännössä tullaan tilanteeseen, jossa kaikkien tasoerojen välisissä otteluissa kummankin toisiaan vastaan pelaavan joukkueen kerroin on lähellä kahta, eivätkä vedon osapuolet pääse häviämään liian paljon ja liian nopeasti. Pelaajan, eli vedonlyöjän kannalta ajatellen on Asian Handicap paljon perinteistä 1X2-pelimuotoa edullisempi, sillä todennäköinen osumatarkkuus jopa altavastaajia veikkaamalla on 50 prosentin paikkeilla.

Miten osittainen palautus toimii?

Unibet Jalkapallon vedonlyöntikohteet sopivat niin aloittelevalle vedonlyöjälle, kuin myös pidemmän aikaa pelanneelle. Asian Handicap -menetelmää hyödyntäen on mukava lyödä vetoa, sillä kohteiden laskennallinen palautusprosentti on aina parempi kuin perinteisessä 1X2-vedonlyönnissä. Käytännön tilanteissa pelaajalla on usein etu puolellaan, sillä Asian Handicap -vedonlyöntimenetelmässä tasoltaan heikommaksi arvioitu joukkue saa ottelun aikana tasoitusta normaalisti sen verran, että molempien joukkueiden voitonmahdollisuus kasvaa ottelun aikana yhtä suureksi. Pelin edetessä ottelun tasoitukset etenevät normaalisti 0,25 maalin askelin, eli 0,5 maalin tasoituksissa on jäljellä ainoastaan kaksi mahdollista ottelun lopputulosta, joko vedon voitto tai tappio. Unohtaa ei myöskään pidä tasamaalien tasoituksia, joissa peliin mukaan tulee aina kolmaskin vaihtoehto, eli panokset palautetaan kunkin linjan mukaisen maalieron käydessä toteen. Otetaan esimerkki vaikkapa jostakin kuvitellusta Liverpool-Bristol C -ottelusta, jossa vierasjoukkue saa +1 maalin Asian Handicap -tasoituksella ja ottelu päättyy 1-0, jolloin pelaaja saa panoksen takaisin. Käytännössä +0,25- ja +0,75-maalien tasoituksiin kuuluvat voiton ja tappion lisäksi mukava piirre, että jopa puolella panokseen käytetyistä varoista voittaa. Normaalisti siis 0,25- ja -0,75 maalien tasoituksissa kolmas vaihtoehto tarkoittaa aina puolikkaan panoksen palautusta pelaajalle. Tilanteessa, jossa ollaan 0,25- ja 0,75-tasoituksissa, pelaajan asettama panos jakautuu automaattisesti kahden vedon välillä puoliksi. Otetaan esimerkki, jossa +0,25-tasoituksessa puolet panoksesta ohjautuu 0-tasoitukseen, kun taas puolet ohjautuu suoraan +0,5-tasoitukseen. Ottelun päättyessä tasalukemiin tulee tilanne, jossa 0-tasoituksen puolikas panos palautuu pelaajalle, ja +0,5-tasoituksen puolikas panos voittaa asetetun kertoimen mukaisesti. Kuviteltuna esimerkkinä Manchester United-Bayern München -ottelu, jossa on veikattu Manchester Unitedia +0,25-tasoituksella kertoimella 2,00 ja 100 euron panoksella. Jos ottelu päättyy 1-1, niin pelaaja saa takaisin pelitililleen 50 euroa. Kysymyksessä on tuolloin aina 0-tasoituksen panoksen palautus, johon tulee vielä mukaan + 50 euroa x 2,00, joka on 100 euroa +0,5 tasoituksen voitto eli yhteensä palautettava määrä on 150 euroa. Pelaajalle lasketaan aina siis ”puolikas voitto”, eli 0,5 x panos + 0,5 x kerroin x panos. Jos jotakuta joukkuetta pelataan -0,25-tasoituksella 100 euron mukaisesti, ja ottelu päättynee vaikkapa 2-2 tulokseen, niin pelaajalle palautuu takaisin sekä 50 euroa, että 0-tasoituksen panoksen palautus, jolloin pelaaja häviää -0,5-tasoituksen vedon. Kysymyksessä on silloin ”puolikas tappio”, eli 0,5 x panos, jonka pelaaja on asettaessaan vedon hyväksynyt.

unibet-jalkapallo-vedonlyonti3Jalkapallo lajina

Jalkapallolla on lajina paljon ystäviä, mutta sillä on takanaan myös pitkä historia. Maailmassa jalkapalloa on lähes aina pelattu sekä harrastuksena että ammattimaisesti jalkapallon keksimisestä lähtien. Nykymuotoinen jalkapallopeli on lähtöisin Englannista, eli lajia on pelattu Britteinsaarilla jo 1800-luvun loppuvuosina. Jalkapallo on kiehtova pallopeli, jossa kaksi joukkuetta pyrkii – jalkoja tai päätä käyttäen – saamaan pallon toisen, eli vastassa olevan joukkueen maaliin useammin kuin vastassa oleva joukkue. Jalkapalloa on viime vuosina seurannut tai harrastanut vuosittain noin 3,5 miljardia ihmistä ympäri maailman. Jalkapallo-ottelussa pitää olla aina kaksi 11 pelaajan muodostamaa joukkuetta, eli 10 kenttäpelaajaa ja 1 maalivahti. Jokaiseen otteluun kuuluu kaksi 45 minuuttia kestävää puoliaikaa, jossa on välillä 15 minuutin tauko. Enemmän maaleja ottelun kuluessa tehnyt joukkue on aina voittaja, mikä on tietysti jokaisen jalkapalloa pelaavan joukkueen tavoitteena. Maalivahti on ainoa pelaaja, jolla on lupa ottelun aikana koskea käsillään pelattavaan palloon. Säännöissä on pieni poikkeus, eli otteluun kuuluvan sivurajaheiton aikana pelaaja saa koskea palloon heittämällä palloa. Pallon liikutteluun toiselle pelaajalle syöttäessä käytetään aina jalkoja tai toisinaan myös päätä, joka on oiva konsti saada pallo maaliin. Peliväline – eli pallo – halutaan viedä maaliin erilaisia tilanteita rakentamalla, joissa tärkeää on ohittaa vastassa olevan joukkueen puolustavat pelaajat sekä maalilla vartiossa oleva maalivahti.

Pelaajaksi rekisteröityminen

Pelatakseen vedonlyönnin eri kohteita Unibetsivuston kautta pelaajan pitää olla täysi-ikäinen, eli vähintään 18-vuotias ja hänellä pitää olla oma pelitili vedonlyöntisivustolla. Rekisteröityminen käy nopeasti yhteystietolomakkeen avulla, johon asiakas merkitsee tärkeimmät henkilö- ja pankkiyhteystietonsa, jonka jälkeen rekisteröityminen vahvistetaan sähköpostiin tulevan linkin avulla. Rekisteröitymisen jälkeen kaikki on kunnossa, joten sitten tärkein, eli vedonlyönti Unibetin pelisivustolla voi alkaa. Vedonlyönti on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa, jota aloittaessa on tärkeää laatia itselleen sopiva pelibudjetti vedonlyömistä varten.